Ярките цветове и нежната музика пленяват новороденото!

2015-07-18 22:52:49 0 От: автор Пъти прочитано: 1600
Ярките цветове и нежната музика пленяват новороденото!

С толкова много възможности за избор от марки, магазини и начини за пазаруване изборът на точната играчка може да бъде огромно и скъпо начинание. Нашите съвети ще ви помогнат да намерите подходящи за възрастта играчки, които ще внесат радост в живота на всяко дете. За всяка възрастова група сме включили информация за развитието на децата , така че вие ще знаете защо точно тази играчка има смисъл в определена възраст.
Изберете съответната възраст и започнете пазаруването:


Играчки за новородени

В първите си месеци, преди бебето да се научи да хваща играчките или да  седи, то най-много ще се радва на играчки, които може да гледа и да слуша. Неговото зрение ще бъде нефокусирано и слабо и ще обръща внимание на предмети, които са на около 20 до 38 см от очите, макар че в първия месец, то ще бъде в състояние да се вижда ясно до около 30 см. Преди първия си месец то не разпознава човешките лица, но ще се радва на големи снимки на такива. Контрастните и ярки цветове го пленяват, защото те са най-лесни за виждане.
Бебето цени звуците и приятната музика. Играчките, които се движат бавно и произвеждат нежни звуци са по-интересни от тези, които са фиксирани и мълчат.

Играчки за гушкане
Късогледството на бебето  го кара да оценява всичко, което може да се движи в линията на очите. То няма да бъде в състояние да държи играчки още известно време, но ще демонстрира своите предпочитания към меки играчки, които много харесва.


Музикални кутии и играчки
Музиката е един от най-добрите начини да забавлявате и успокоявате бебето. Изпробвайте разнообразна музика – но не прекалено шумна - и наблюдавайте  как то реагира.
За повече идеи, вижте нашите музикални кутии.
Музикалните кутии не са играчки, а елемент от декора на детската стая. Поставете кутията на безопасно разстояние от детето и го оставете да се наслади на разнообразните мелодии.

Музикална въртележка за над креватчето
Те могат да добавят ново измерение към хоризонталната представа за света на бебето. Изберете модели с ярки контрастни цветове . Бебета са любители на този тип играчки, които имат и музика. Заради безопасността на бебето, поставяйте мобайлите извън обсега на вашето бебе. Мобайлите носят опасност от задушаване, така че ги прикрепете към най-високата част на леглото и и в никакъв случай не ги давайте директно на бебето. Можете да ги окачите да висят и от тавана в рамките на линията на очите на вашето бебе.

Нечупливо огледало
В  този етап от живота си  бебета намират своето собствено отражение за завладяващо. От 3-месечна възраст дори ще започне да му се усмихва. Огледалото може да е част от играчка, която  можете да окачите в близост до детето.

Меки книги с ярки цветове
Изберете меки книжки, изработени специално за бебета с ярки цветове и големи фигури. Всяка страница е изработена от различен текстилен материал за стимулиране на сензорните усещания.

Можете да изберете и книги с големи картинки, които да му четете. Легнете до него, така че то може да гледа как прелиствате страниците, докато четете на глас.


Сензорни играчки
Меките играчки, които  шумолят и пискат при натискане ще радват бебето в продължение на месеци.


Дрънкалки за ръцете и краката
Прикрепете мека дрънкалка към китката или глезена на бебето или обуйте чорапки, в които са вградени дрънкалки – бебето с радост ще експериментира с  новите  звуци,  които  може да направи.


Коментари

Напишете коментар

ТИНИ ТОЙС © 2024

Контакт с нас

Направете вашето запитване

Нашето местоположение

Бул. "Цариградско шосе" 131, АТМ център, етаж 2, офис 207

0887728656

office@tinitoys.bg

9,00 - 17,30