Какво откриват малките бебета след третия месец? Кои играчки са най-подходящи за тази възраст?

2016-03-24 17:48:55 0 От: Надя Пъти прочитано: 3189
Какво откриват малките бебета след третия месец? Кои играчки са най-подходящи за тази възраст?

След третия месец детето навлиза в  етап, в който открива колко забавни са собствените му ръце. То може вече да смуче пръстите си  и да хваща играчката, която е поставена в ръцете му. То започва да се опитва да достигне и хване любимите си играчки. То бързо се научава да хваща предмети с едната или другата си ръка, да върти китката си, за да я изучава от всички страни и да я пъха в устата си.

В този етап е важно да се уверите, че всички играчки са безопасни за дъвчене - проверете или отстранете етикетите и дребните подвижни части. До 6-тия месец бебето ще стане по-стане по-устойчиво и ще може да седи, което му дава нов поглед върху живота и което го прави център на един  колоритен, постоянно променящ се свят.

Активен център, активна гимнастика

Активните гимнастики стимулират детето да се движи и да опознава света около себе си. Можете да поставите детето по корем като то ще се старае да вдига глава, за да фокусира висящите, цветни играчки, ще протяга ръка и ще се учи да пълзи. Активните центрове са подходящи за деца, които вече са се научили да седят – те осигуряват безопасност и устойчивост на седящото дете.

Дрънкалки

Бебетата обичат музиката, но обичат и да вдигат шум. Дайте на бебето дрънкалка и му покажете как да я разклати. Пускайте  музика с отчетливи тактове, така че то да може да усети ритъма и да го следва.

Играчки за количка

Това са играчки, които са специално създадени за да бъдат лесно и здраво прикрепени към количката или столчето на вашето бебе. Те са от различни цветни материи и към тях могат да бъдат прикрепени още малки висящи пискащи, шумящи или вибриращи играчки.  Играчките стимулират  всички сензорни възприятия на детето. А това означава, че през  дългото пътуване с кола или количка, вашето бебе ще се забавлява  с проучване на всички интересни шумни, удобни хващане предмети пред него.

Меки плюшени животни

Това е възрастта, в която много деца проявяват привързаност към плюшените животни. Ключови критерии за това една играчка да стане любима е, да е много мека и пухкава. Внимателно обаче избирайте плюшените играчки. При изработката й не трябва да бъдат влагани елементи или материали, които биха могли да наранят детето – например тел в ушите или опашката. Също опасни биха могли да бъдат елементи  като например звънчета, копчета, панделки, които  бебето ви може сложи в  устата си. Доверете се марки с доказани традиции при изработката на бебешки играчки.

Пискащи играчки

Всички играчки, които шумят и издават писукащи звуци при натискане, са любими на детето в този период.  Както и при играта с  дрънкалките, детето изследва начина на създаване и ефекта от звука, следва различен ритъм. Често пискащите играчки са текстилни – в  ярки цветове и различни материи, които стимулират всички сетива на детето.


Гризалки и чесалки за зъбки

Няма нищо по-успокояващо от хапането на мек пластмасов пръстен, когато венците са възпалени. Гризалките и чесалките могат да бъдат поставяни в хладилника преди да ги дадете на бебето, но не и преди да сте се консултирали с педиатър.  За истинско облекчение и забавление можете да използвате продукти, които съчетават в себе си гризалка и мека играчка или книжка.
Бебешки килимчета: Меките бебешки килимчета за игра са много практични, защото можете да ги използвате при игра у дома, в парка или при дълго пътуване. Те са цветни и меки и сами по себе си са любима играчка на бебето.  С използването на бебешките килимчета можете да си гарантирате, че детето е чисто и предпазено от удар при игра на пода. Кото допълнителни елементи някои бебешки килимчета имат вградени в себе си шумящи участъци, пискащи елементи , нечупливи огледала или места, на които можете да закачвате любими играчки на детето.

Коментари

Напишете коментар

ТИНИ ТОЙС © 2024

Контакт с нас

Направете вашето запитване

Нашето местоположение

Бул. "Цариградско шосе" 131, АТМ център, етаж 2, офис 207

0887728656

office@tinitoys.bg

9,00 - 17,30